Michael Wolf – Life in Cities

Het Fotomuseum Den Haag toont tot en met 22 april een grote overzichtstentoonstelling van het werk van de Duitse fotograaf Michael Wolf. Wolf was oorspronkelijk fotojournalist, maar in 2003 maakte hij een zeer scucesvolle overstap naar vrij werk. Bekende series van hem zijn Tokyo Compression (portretten van mensen die dicht op elkaar gepakt in de metro staan – zie foto boven), Architecture of Density (foto’s van het volgebouwde Hong Kong, gigantische flatgebouwen, zonder hemel en horizon – zie foto links), Transparant City Details (sterk uitvergrootte stukjes van foto’s van grote flatgebouwen in Chicago, waarop je – als een voyeur – menselijke activiteiten ziet).

En The Real Toy Story (een wandvullende installatie, waarin foto’s van arbeiders in Chinese speelgoedfabrieken worden omlijst met een gigantische hoeveelheid goedkoop plastic speelgoed – zie foto rechts).

Verder zie je ook nog een mooie serie foto’s van gebouwen – met veel schoorstenen – in Parijs (zie foto links) en beelden van mensen, die Michael Wolf  (weer als voyeur) van Google Street View heeft geplukt. En een serie zwart-wit foto’s die hij maakte tijdens zijn opleiding tot fotograaf bij Otto Steinert aan de Folkwang School in Essen.

Al met al is het een mooie en indrukwekkende tentoonstelling, die toen ik er was al heel druk bezocht werd. Zeker de moeite waard om heen te gaan!

Bij de tentoonstelling verscheen een catalogus met de titel Works (€ 50).

NB. Tegelijk met de tentoonstelling Life in Cities presenteer Galerie W0uter van Leeuwen in Amsterdam tot 24 februari een selectie uit een vijftal series van Michael Wolf onder de titel Works

Life in Cities van Michael Wolf is tot 22 april te zien in het Fotomuseum Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *