Negin Zendegani – waarom ik van je houd

Het boek “waarom ik van je houd” bevat 24 prachtige portretten van ‘gemengde’ gezinnen in Nederland. De partners zijn afkomstig uit verschillende culturen en wonen nu samen in Nederland. Bij elke foto hoort een tekst waarin je leest over de achtergrond van de partners, wat ze leuk en lastig vinden in hun relatie, wat de kinderen vinden. Bij elkaar is dit boek niet alleen een mooi fotoboek, maar het informeert je als lezer in woord en beeld ook prima hoe mensen vanuit verschillende culturen samenleven in Nederland.

Negin Zendegani is zelf afkomstig uit Iran. Dat land verliet ze in 1998. In Nederland volgde ze een kunstopleiding en specialiseerde zich gaandeweg op fotografie. Voordat ze dit boek maakte deed ze al twee fotoprojecten rond vluchtelingen: Selvy, over kinderen in azc’s en Gelukzoekers/gelukbrengers over succesvolle vluchtelingen in Nederland.

Het Museum Arnhem vertoont tot 24 september 2017 een aantal van de foto’s uit het boek “waarom ik van je hou” – ook een aanrader. Het boek kost ongeveer € 20.

Uitgeverij Kontrast, 2017, ISBN 978-94-92411-31-0