Isabella Hunts

In het Fotomuseum Den Haag is tot 12 mei de tentoonstelling Isabelle Hunts te zien, met werk van de Nederlandse fotograaf en schrijfster Isabella Rozendaal.

Het museum schrijft hierover het volgende:
Wat betekent wildernis voor de moderne mens? En wat betekent het om onderdeel te zijn van de voedselketen in een geïndustrialiseerde maatschappij? Om dit te onderzoeken volgt fotograaf en schrijver Isabella Rozendaal (1983) sinds 2007 jagers in uiteenlopende culturen. Ze gaat hierbij geen enkele confrontatie uit de weg. Met de dood, met het menselijk vermogen tot vernietiging, met de harde realiteit van de natuur zelf en met haar eigen moraal. Ze is niet alleen beschouwer, maar ook deelnemer; Rozendaal volgde een jachtopleiding, leerde slachten en wild bereiden. Isabella Hunts in het Fotomuseum Den Haag is een indrukwekkend verslag van de jarenlange zoektocht, die Rozendaal van de Hoeksche Waard naar Duitsland, het Midden-Oosten, de Verenigde Staten en de Braziliaanse Amazone dreef. Moderne praktijken en eeuwenoude tradities laten verschillen zien, maar ook parallellen tussen de achterliggende culturen. 

Ik vond het een mooie tentoonstelling, met spannende foto’s. Eén foto (bijgaand) leek heel erg op de foto’s die Erwin Olaf maakt. Zijn foto’s zijn op het moment te zien in het Fotomuseum Den Haag een het Haags Gemeentemuseum. Dat kan geen toeval zijn!

De tentoonstelling Isabella Hunts is tot 12 mei te zien in het Fotomuseum Den Haag.